2017. jún 28.

Így lehet leváltani Orbánt!

írta: Tenni Kell Érte
Így lehet leváltani Orbánt!

Van egy legenda Attiláról, a hunok királyáról, aki egyszer megparancsolta a katonáinak, hogy egy sík területen a sisakjukban és a pajzsukon földet hordjanak egy lapos, rosszul védhető területre. Pár nappal később a síkság helyén egy hatalmas domb magasodott a táj fölé.

Nekünk, akiknek a liberális demokrácia és Európához tartozás fontos érték, sokszor kellene emlékeztetnünk magunkat erre a történetre, mert benne rejlik a megváltás! Megváltásra márpedig szükségünk van, mert a helyzet egyre ijesztőbb és kétségbeejtőbb. Jelen pillanatban ugyanis az egyetlen esélyes kihívója Orbánnak egy szalonfasiszta balfasz. A Fidesznél tényleg csak egyetlen rosszabb választás lenne Magyarország számára, ha a Jobbik nyerné meg a következő választást...

domb.jpg

A baloldali ellenzék töketlensége

Sajnos valljuk be, jogos azoknak a kritikája, akiknek nem tetszik ugyan Orbán és a Nemzeti Együttműködés Rendszere, akarom mondani a Lopjunk El Mindent, Amit Csak Tudunk, de ha nem akarják, hogy cuki gárdisták masírozzanak az utcákon, akkor jobb híjján behúzzák az X-et a Fideszre.

Lehet, hogy az MSZP abból a szempontból jobb lenne, hogy valószínűleg erősödne a demokrácia, újra közelednénk Európához, nem távolodnánk tőle, ahogy most, és már ez is eredmény lenne, de senki nem hisz abban, hogy nem lopnának legalább ennyit, csak talán kevésbé látványosan, és hogy képesek lennének megoldani az igazán komoly és egyre égetőbb problémákat az országban, mint például az egészségügy áldatlan helyzete.

A DK egy vicc, Gyurcsány inkább tűnik Orbán emberének, aki valamiféle háttéralkuban kapott gazdasági előnyökért cserébe nem teszi meg azt a szívességet az országnak, hogy eltakarodik végre a fenébe.

Az LMP globalizációellenessége abban a világban, amiben a globalizáció egyre erősödik, és azok az országok kerülnek előnybe, akik megtanulják okosan kihasználni, kimondottan buta irány. Sosem fognak kitörtni a 4-5%-os párt szintjéről, ha nem változtatnak ezen.

Amikor Bajnai otthagyta az Együttet, akkor nagyon nehéz helyzetbe hozta a pártját. Ha valaki ennyire nem biztos magában, ne kezdjen el politizálni. Juhász most indított hadjárata pár % pluszt hozhat a pártnak, de mivel nem egy szimpatikus személyiség, nehezen hiszem, hogy beállna mögé egy fél ország.

A Párbeszéd bénázása pedig a legelszomorítóbb az összes versenyző között. A pártban van a baloldali ellenzéki vezetők egyik legtehetségesebbje. Karácsony Gergely mint polgármester kimondottan jó munkát végez, ha valaki figyeli a munkáját, elhiheti neki, hogy ezt meg tudná csinálni nagyban is, és akkor Budapest vagy akár Magyarország is lehetne olyan fejlődő, sőt menő hely, amilyenné most Zugló kezd vállni. Ennek ellenére nem tudnak elmozdulni az 1%-os színtről, sőt, legtöbbször még mérni sem tudja őket a közvéleménykutatók.

A Momentum bár új versenyző, még mindig a legnagyobb esélyekkel indul, hiszen az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezésüket profi módon tolták végig, és a legnagyobb zavart ezzel ők tudták kelteni az erőben az utóbbi években. De nem lehet tudni, hogy hova futnak ki, meddig tart ki a kezdeti lendület.

Mit tehetünk mi hétköznapi emberek, hogy a helyzet javuljon?

A rossz hír, hogy egyszerű, könnyű, gyors megoldás nincs. A jó hír viszont az, hogy egyáltalán van kiút, amiért érdemes dolgozni!

Meg kell fogni a sisakunkat, pajzsunkat, a fejünk fölé kell emelni, és el kell kezdeni hordani a földet a síkságra!

Képzeld el azokat, akik az első kupacokat tették le. Biztos voltak közöttük is vészmadarak, kritikusok, akik azt mondták, ez kilátástalan, bele sem szabadna fogni, ebből így nem lesz soha semmi. Mégis sikerült, mert elég kitartóak voltak az emberek és nem hallgattak rájuk. Éppen ezért nem kritizálni kell az ellenzéki pártokat, jártatni a szánkat, hogy milyen bénák, hanem időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt kell áldozni azért, hogy a helyzet változzon! Nekem is, másnak is, és Neked is! Ha azt látod, hogy van egy szimpatikus párt, mozgalom, akiket szívesen látnál a hatalom közelében, bármilyen kicsik is most még, akkor segíteni kell nekik, hogy a céljaikat elérjék és nőni tudjanak:

  • El kell menni a lakossági fórumaikra, ha megkérdeznek, el kell mondanod a véleményedet. Nekik ez fontos visszajelzés, nekünk egy jó alkalom, hogy hallassuk a hangunkat.
  • Ha tüntetést szerveznek vagy egy tüntetésen részvételre búzdítanak, részt kell venni rajta. Nem megy el senki helyzetted. Ha nem vagy ott, hiányozni fogsz a tömegből.
  • Fel kell ajánlani önkéntes munkát nekik. Ha olyan a szakmád, aminek nagy hasznát vehetik, például kommunikációs szakember, marketinges, grafikus, webfejlesztő, vagy akár könyvelő vagy, akkor a legtöbbet azzal tudod segíteni, ha ezekben adsz hozzá a mukájukhoz. Ha olyasmihez értesz, aminek nem sok hasznát veszik, akkor jelentkezz aktivistának aláírást gyűjteni, szórólapot osztani, kérdőívet kitölteni.
  • Támogasd őket pénzzel, abból sosem elég! Ha van egy adott projekt, ami megfog, akkor ajánld fel arra, de szervezetépítésre, napi működtetésre is kellenek plusz források. Neked mennyit érne meg, hogy leváltsák a Fideszt? Nekem elég sokat…

Nincs időd, pénzed ilyesmire?

Akkor ne kritizálj másokat, akik megpróbálnak tenni a változásért, sőt egyáltalán ne foglalkozz politikával, hiszen az is idő... Nincs pénzed adományokat adni? Valamennyit mindenki tud adni, évi 1000 Ft is sokat számíthat, ha sokan küldik. Én meghatároztam egy havi összeget, ami nekem belefér, kiválasztottam két csapatot, akiket ilyen módon segítek, és beállítottam a bankomban egy rendszeres utalást, valamint beleírtam a közleménybe, hogy ez egy folyamatos támogatás. Ez nekik is sokkal jobb, mint az alkalmi adományozás. Emellett ha van egy-egy szimpatikus projekt, azokra külön küldök egy kis pénzt.

Az illúzió, hogy elég 4 évente elmenni és szavazni, ennyi a dolgunk. Nem, így sosem fog Orbán eltakarodni a hatalomból, bármennyire is tudjuk, hogy alkalmatlan vezetőnek! Ha egy olyan országban szeretnénk élni, amelyikre joggal lehetünk büszkék, akkor azért sokkal-sokkal többet kell tenni! Fel kell építenünk egy hatalmas dombot ott, ahol ma még csak egy síkság van. Ha elegen dolgozunk rajta, előbb-utóbb sikerülni fog!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg Facebookon, és lájkold a Magától nem megy, tenni kell érte Facebook oldalát is, valamint olvasd el a többi bejegyzést is.

Szólj hozzá

orbán viktor támogatás összefogás önkéntes munka tenni kell érte