2017. jún 19.

A foci a bizonyíték, hogy Orbán alkalmatlan

írta: Tenni Kell Érte
A foci a bizonyíték, hogy Orbán alkalmatlan

Előző bejegyzésemben azt állítottam, hogy a magyarok az életükkel és a vérükkel fizetnek azért, mert Orbán van hatalmon. Most már számszerűsítve lehet tudni, hogy évente 13 ezer ember hal meg itthon olyan betegségekben, amit más EU-s országokban meggyógyítanak, vagyis ennyien szó szerint az életüket adják Orbánért! Megéri?

Persze hogy nem, de itt most inkább arra keressük a választ, hogy ez egy tudatos gonosz terv része, direkt irtják a magyarokat, hogy ne kelljen mondjuk nyugdíjat fizetni nekik, vagy a hatalom csak jót akar, de ennyi telik tőle.

Vannak a világon különleges képességű emberek, akik bármihez nyúlnak, az arannyá változik. Ilyen például Elon Musk, a Tesla alapítója, aki az első aranyoldalakhoz hasonló internetes adatbázist hozta létre huszonévesen a testvérével, amiért dollár tízmilliókat kaptak fejenként a Compaq-tól, amikor eladták. Következő húzása az internetes fizetési rendszer megreformálása volt, amiért pár évvel később már milliárdos végösszeget fizetett ki az eBay, természetesen dollárban. Hősünk a pénzét két nagyszabású tervbe fektette, egyfelől a közúti közlekedést akarta megreformálni, ebből lett az első menő elektromos autót gyártó Tesla, másfelől az űrkutazások terén gondolta, hogy akadna tennivalója bőven ott is, és az eredmények eddig őt igazolják, hiszen a NASA már az ő rakétáit akarja használni a saját fejlesztéseik helyett is.

orban-vs-musk.jpg

Mi a titka egy ilyen embernek? Hogyan érthet valaki ennyi mindenhez? A válasz pofon egyszerű, a saját képességein túl minden fontos pozícióba olyan embereket helyez, akik a saját területükön a legjobbak. Nem az alapján választja ki őket, hogy mennyire hűségesek hozzá, mennyi pénzt remélnek tőle és ezért bármit megtesznek, hogy őt hatalmon tartsák, hogy milyen baráti vagy rokoni szálak fűzik hozzá, de még csak az sem számít, hogy szeretik-e az ő kedvenc sportját, csak az számít, hogy értenek-e ahhoz, amivel megbízzák őket.

Képzeljük el, hogy egy ilyen kvalitású embernek a Mars utazás helyett mondjuk az lenne a mániája, hogy szeretne egy NBII-es futballcsapatot felfuttatni, és ehhez még a saját forrásainál is sokkal-sokkal több pénz állna rendelkezésre. Vajon sikerülne neki? Mondjuk kiesett volna a Felcsút az NBI-ből, ha ő áll a focicsapat mögött? Története legszégyenteljesebb vereségét éppen akkor szenvedte volna el a magyar válogatott, amikor ő mindent megtesz azért, hogy szárnyaljon a nemzeti foci? Elég valószínűtlen.

Orbán Viktort igazából már kevés dolog hozza lázba, motiválja, ezek közül az egyik, hogy az általa legkedvesebb focicsapatait az élvonalban lássa: a Felcsútot az NBI-ben, a magyar válogatottat a nemzetközi porondon. Erre a mániájára rengeteg pénzt költött az utóbbi 7 évben. Na nem a saját pénzét, persze, annyira nem hülye, hanem a mienket, de azt számolatlanul. Az elve az volt, hogy ha a körülmények olyanok lesznek, mint a sikeresebb nyugati országokban, magas fizetések, szép stadionok, akkor az majd meghozza az eredményeket is. Ahogy Baumgartner Zsoltból nem lenne Vettel, ha vesz neki az állam egy Ferrarit, úgy ezek a csapatok sem táltosodtak meg csupán azért, mert sokkal több pénz áramlott a szektorba, mint korábban bármikor.

Hogy várjuk el Orbántól, hogy olyan égető problémákat oldjon meg, mint az egészségügy vagy az oktatás, amikre egyébként magasról tesz. Konkrétan leszarja, hogy Magyarországon élnek legkevesebb ideig az EU-ban az emberek, hogy évente 13 ezer ember hal meg olyan betegségekben, amik más országokban nem lennének végzetesek, és mivel nem érdekli, nem hogy több pénzt nem áldoz rá, még el is vonja, amit csak tud.

De ha éppen az egészségügy lenne a hóbortja, akkor is csak azt tudná elérni, hogy gyönyörű, új kórházakban haljunk meg feleslegesen, idő előtt, hiszen a foci bizonyítja, hogy valódi minőségbeli javulást képtelen elérni még ott is, ahol tényleg akarja

Hogy lehet, hogy egy ilyen ember ma is a legesélyesebb miniszterelnök jelölt az ellenzékiekkel szemben? Ha őszinték akarunk lenni, ez a mi kudarcunk is, nem csak az övé.

MAGÁTÓL NEM MEGY, TENNI KELL ÉRTE!

Ha szeretnéd, hogy valami változzon, tegyél érte! Mit? Minél többet! Például:

  • Támogass pénzzel olyan alapítványokat, amik a Te kerületedbe tartozó kórházat támogatják. Amíg lélegeztetőgépen van egy intézmény, minden forint életmentő lehet. Szó szerint.
  • Támogasd az Átlátszót havi 1000 Ft-al, független oknyomozó újságírás nélkül nem lesz változás
  • Keress egy vagy több olyan politikai mozgalmat, pártot, civil alapítványt, akik szimpatikusak, utalj nekik pénzt, és ajánld fel az önkéntes munkádat
  • Menj el a tüntetésekre, ne otthon a fotelból nézd, hogy milyen kevesen állnak a téren, ahol Neked is ott kellene lenned

Reménykedhetünk, hogy majd valaki más megteszi helyettünk, de nem fogja. Ahhoz, hogy egy igazán nagy változás elinduljon, kell egy kritikus tömeg. De a tömeg előtt kell hogy menjen egy olyan elszánt társaság, aki akkor is megy, ha nem jön senki mögötte. Mert ha hisznek benne, előbb-utóbb lesznek követőik.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg Facebookon, és lájkold a Magától nem megy, tenni kell érte Facebook oldalát is, valamint olvasd el a többi bejegyzést is.

 

Szólj hozzá

orbán viktor egészségügy